Recepty na neděli

Pokud nevíte, co vařit: 

Chia pudink
Chia pudink

Snídaně

Chia pudink z malin

Snídaně na jednu porci - 298 Kcal, B - 6 g, T - 24 g, S - 9 g

Ingredience na dvě porce jsou:

25 g chia semínek

200 ml kokosového mléka

20 g hořkého kakaa

15 g datlí

100 g malin

Vypeckujeme datle a ponorným mixérem je rozmixujeme na kaši, přidáme kokosové mléko, maliny, chia semínka, kakao. Vše znovu promixujeme, nalijeme do mističek a necháme cca 2 hodinky nabobtnat semínka. 

Frittata
Frittata

Oběd

Frittata s kuřetem a batáty

Oběd na jednu porci - 590 Kcal, B - 44 g, T - 30 g, S - 35 g

Ingredience na jednu porci jsou:

2 vejce

75 g upečeného kuřete (pokud nemáte tak jako náhražka 100 g kuřecích prsou syrových)

40 g cibule

15 g lahůdkové cibulky

25 g pórku

125 g batátů

lžíce ghí (nahradíme máslem)

sůl, pepř

V pánvi (nejlépe celokovové) rozehřejeme ghí (máslo), přidáme nakrájenou cibulku, necháme zesklovatět a přidáme nakrájené na kostičky batáty a na kolečka pórek. Krátce orestovat, přikrýt pokličkou a nechat 10 minut dusit. Troubu pusťte na 200 °C. Rozklepneme vajíčka, osolíme, opepříme a v hrníčku promícháme. Pečené kuřecí maso nakrájíme na kousky (pokud nemáte, tak nakrájejte prsa a orestujte na kousku másla). Jakmile jsou batáty měkké přidejte lahůdkovou cibulku s masem, promíchejte a zalijte vše vejci. Celé pak dejte zapéct do trouby. Trvá to kolem 15 minut. Podáváme jak teplé, tak studené. 

Večeře

Vepřová kotleta se zelným salátem

Večeře na jednu porci - 571 Kcal, B - 51 g, T - 31 g, S - 20 g

Ingredience na jednu porci jsou:

120 g vepřové kotlety

120 g kysaného zelí

50 g smetany 33%

100 g cibule

10 g sádla

Nakrájíme cibulku najemno a orestujeme dozlatova na sádle. Kotletu naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme na cibulku. Opečeme a vložíme do pekáčku nebo kastrůlku. Pokryjeme pokrájeným kysaným zelím, které jsme propláchli vodou (kvůli kyselosti). Zalijeme smetanou a dáme cca na 40 minut do rozpálené trouby (cca 200°C).

1524 Kcal - B - 105 g, T - 112 g, S - 28 g

Snídaně

Omeleta s okurkovým salátem

Ingredience:

2 vejce

20 g másla nebo ghí

250 g salátové okurky

1 dcl kefírové mléko

sůl, pepř

Vajíčko rozmícháme vidličkou a vylijeme na rozpálenou pánvičku, kam jsme dali rozehřát máslo nebo ghí. Opečeme z obou stran dozlatova. Okurku nastrouháme, osolíme, opepříme a přidáme kefír. Jíme teplé nebo studené podle chuti.

Oběd

Grilovaná kuřecí prsa na zelenině

Ingredience:

150 g syrových kuřecích prsou

60 g cibule

100 g žampionů

2 stroužky česneku

30 g špeku

10 g vepřového sádla

sůl, pepř, bylinky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a popřípadě přidáme bylinky dle chuti. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, žampiony omyjeme a krájíme na osminky nebo čtvrtinky dle velikosti. Špek nakrájíme na plátky. Na jedné pánvi opečeme slaninu do zlatova, přidáme cibulku, žampiony a česnek. Na druhé pánvi rozpálíme sádlo a zprudka orestujeme dozlatova z obou stran. Podáváme dohromady. Jako dochucovadlo můžete lžíci hořčice, lžičku majonézy.

Večeře

Salát s mozzarellou a šunkou

Ingredience: 

100 g šunky nej kvality

Lžička másla

75 g ledového salátu

1 dcl vody

20 g smetany nebo majonézy

125 g Mozzarelly Galbani

Sůl. pepř, bylinky

Šunku nakrájíme na širší nudličky a opečeme na másle. Ledový salát nakrájíme nebo natrháme na kousky, vložíme do mísy a posypeme nakrájenou mozzarellou (čím menší kousky, tím lepší). Připravíme si zálivku z vody, soli, pepře a smetany nebo majonézy. Můžeme přidat bylinky, pokud máme. Na sýr přidáme opečenou šunku, promícháme se salátem a zalijeme zálivkou.


Na recept o 1800 Kcal přidáme:  1860 Kcal - B - 127 g, T - 137 g, S - 35 g

Snídaně - 1 vejce

Oběd - 50 g prsou, 40 g cibule, 20 g špeku.

Večeře - 25 g salátu.